Pranic Healing ® je veoma napredan i testiran sistem energetske medicine razvijen od strane Učitelja Choa Kok Sui, koji služi da izbalansira pranu, harmonizuju i transformiše energetske procese u telu. Prana je sanskritska reč koja označava životnu snagu. Ova nevidljiva bio-energija ili vitalna energija drži telo u životu i održava stanje dobrog zdravlja. U Kini je zovu Chi, na hebrejskom je poznata kao Ruach, što znači dah života.

Pranic Healing ® je jednostavan ali moćan i efikasan sistem energetskog delovanja bez dodira. On se zasniva na osnovnim principima da telo ima sposobnost da se samo regeneriše i da se proces regeneracije ubrzava povećanjem ove životne sile koja je lako dostupna od sunca, vazduha i zemlje i oslobađa fizičkog i emocionalnog disbalansa. Master Choa Kok Sui kaže: „Životna energija ili Prana je prisutna svuda oko nas. Ona je sveprisuta; mi smo zapravo u okeanu životne energije.

Pranic Healing ® ne zahteva lekove, čak ni fizički kontakt sa osobom. Fizički kontakt nije potreban, jer se radi na bioplazmatičnom ili energetskom telu, a ne direktno na fizičkom telu. Ova energija tela ili aura, je kalup ili matrica koja okružuje i prepliće fizičko telo. Njegova uloga je da apsorbuje životnu energiju i distribuira ih fizičkom telu, na mišiće, žlezde, organe itd. Razlog zašto se Pranic Healing ® radi na energetskom telu, je taj što se fizičke bolesti pojavljuju kao energetski poremećaja u auri pre nego što se problem manifestuje na fizičkom telu.

Ova sveprisutna energija koja okružuje, prožima i održava fizičko telo, takođe utiče na naše emocije, sposobnost da se suočimo sa stresom, odnosima sa ljudima, pa čak i finansijama.

Master Choa Kok Sui je razvio Pranic Healing ® kao sve obuhvatni sistem energetske medicine da bi se poboljšao kvalitet naših života. Kursevi koji se nude su dizajnirani tako da daju svo potrebno znanje o energetskom delovanju i drugim ezoteričnim naukama. Kursevi su dostupni širom sveta, a postoji i Pranic Healing centar u Beogradu.

Oficijalna izjava koje moraju biti svesni svi Pranic Heling Praktikanti:
Bavljenje Pranom nije namenjeno da zameni klasičnu medicinu nego da ja dopunjava. Ako je bolest ozbiljna ili se simptomi nastavljaju, molimo vas da se odmah konsultujete sa lekarom ili iskusnim Prana isceliteljem. Prana iscelitelj ne postavlja medicinske dijagnoze i ne ukida medicinske terapije.

Mi vas pozivamo da zakoračite u uzbudljivi svet energije i Pranic Healing ® sistem!